Praktik og "skånejob" på din virksomhed

Derudover har Værkstedet Elmegade en ”skånejobsafdeling”, job med løntilskud, hvor vi beskæftiger ca. 20 borgere på det ordinære arbejdsmarked.

Hvem kan komme i Job med løntilskud (skånejob)

Værkstedet Elmegade har en afdeling, som støtter og vejleder borgere, der har fået tilkendt førtidspension, i at komme ud på det ordinære arbejdsmarked. Borgerne er alle tilknyttet Vejen Kommune. Nogle har været på arbejdsmarkedet i forskellige sammenhænge, andre har arbejdet på beskyttet værksted gennem en årrække. Disse borgere har gennemgået en modningsproces, og fået trænet de færdigheder der skal til, for at kunne komme ud på det ordinære arbejdsmarked.

Stabil arbejdskraft

På enhver arbejdsplads er der opgaver, som er rutineprægede og hvor der ikke stilles store krav. Vores borgere er glade for og trives i disse job. De mestrer opgaverne og er en stabil arbejdskraft. Samler din virksomhed nogle af disse rutineprægede opgaver i én stilling til en af vores borgere, får jeres øvrige medarbejdere tid til andre opgaver. Det vil som regel opleves som en god løsning for alle i virksomheden.

Praktik

Inden borgerne bliver tilbud et job med løntilskud (skånejob), vil der være en praktikperiode på 2 -4 uger. I denne periode er der mulighed for at lære hinanden at kende og få indlært, og afprøvet de forskellige arbejdsopgaver der er i virksomheden.

Vi har ca. 20 i jobs med løntilskud.

Job med løntilskud (skånejob)

Hvis det i praktikperioden viser sig at "kemien" passer sammen, og praktikanten er i stand til at kunne indgå i job med løntilskud, (skånejob) vil jobcentret udforme en kontrakt på løn og arbejdsforhold. Arbejdstiden er max. 25 timer om ugen, og timelønnen er ca. 1/3 af mindstelønnen, dertil kommer et løntilskud på kr. 26,15 pr. time (2015 takst) til virksomheden.

Økonomisk støtte til mentor

Der vil både underpraktik og skånejob forløbet, være mulighed for mentorordning. Mentoren kan være en medarbejder, mellemleder eller leder i virksomheden, der kan påtage sig opgaven. Jobcentret vil yde økonomisk støtte til de timer, mentoren bruger på opgaven, hvis det vurderes, at mentoren er afgørende for ansættelsen i virksomheden.

Tæt opfølgning

Skånejobkoordinatorerne vil være en tæt sparringspartner for virksomheden og for borgerne, både under praktikken og i skånejobbet. Vi vil komme ud og se hvordan det går, og altid være behjælpelig med råd, vejledning og praktiske udfordringer.